Virksomhedens livscyklus

[sociallocker id=”772″]

Vil du have lektiehjælp og bedre karakterer? Køb et abonnement hos restudy og lær pensum i alle fag!

Virksomhedens livscyklus

Virksomhedens livscyklus består af fødselsfasen, vækstfasen, modningsfasen og nedgangsfasen.

Fødselsfasen

 

Fødsel er opstartsfasen. Den er styret af iværksætterens og medarbejdernes kreativitet. Der er meget få ansatte, for at kunne få det til at køre rundt, og de brænder for virksomheden. Længere inde i opstartsfasen finder man ud af, at iværksætteren og medarbejderne ikke er nok. De interesserer sig for produktet og ikke administration, økonomi, lønregnskaber, momsafregning osv.

Mål: Skabe indkomst

 

 

Vækstfasen

 

Virksomhedens omsætning stiger, og dermed øger behovet for flere medarbejdere. Virksomheden ansætter en prof leder. Den vil etablere en struktur med indkøbsafdeling, salgsafdeling, økonomiafdeling osv. Den proffessionelle leder laver procedurer for hvordan de forskellige opgaver i virksomheden løses.

Mål: Skaffe nok kapital til at finansiere væksten. Opbygning af lagre, udvidelse af medarbejdere, produktionsudstyr osv.

 

 

Modningsfasen

 

Det går godt for virksomheden. Faste regler for planlægning, styring og kontrol, salget stiger. Men sidst i modningsfasen er der risiko for at virksomheden går i stå. Der er problemer med at styre omkostningerne. Virksomheden prøver at bespare. Den eneste udvej for at overleve denne fase er at udvikle nye produkter.

Mål: Udvikle nye produkter og skabe vækst og omsætning

 

 

Nedgangsfasen

 

Virksomheden bliver presset af konkurrenterne. Salget er faldende, og der bliver underskud. Hvis virksomheden skal overleve denne fase, bliver den nød til at bespare og skabe nytænkning, så virksomheden kan udvikle nye produkter.

Mål: Overleve denne fase og skabe omsætning. Udvikling af nye produkter, fyrer medarbejdere osv.
[/sociallocker]

LEAVE A COMMENT